'Van Bommel heeft een grote fan, Sneijder heeft hem aanbevolen bij Utrecht'

'Van Bommel heeft een grote fan, Sneijder heeft hem aanbevolen bij Utrecht'

07-11-2020 09:34
90

Wesley Sneijder heeft een goed woordje gedaan voor Mark van Bommel bij FC Utrecht. De recordinternational ziet in de voormalig PSV-trainer een uitstekende opvolger van John van den Brom. Dat meldt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

Voor Van Bommel wordt FC Utrecht als een kans op 'eerherstel' gezien na zijn ontslag in Eindhoven. "Hij heeft een hele grote fan in Utrecht. Wesley Sneijder heeft hem van harte aanbevolen bij FC Utrecht", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant.

Wedden

Meer odds

Chef voetbal Valentijn Driesen ziet Henk Fraser desondanks als de beste kandidaat. "Hij heeft weliswaar net bijgetekend bij Sparta, maar volgens mij kan hij daar onderuit. Hij heeft bij FC Utrecht gespeeld, dus hij kent een beetje de cultuur van de club." Verweij voegt toe: "Het schijnt dat hij voor een half miljoen op te halen is, het bedrag dat FC Utrecht van Genk heeft gekregen voor John van den Brom."

René Hake neemt tijdens het duel met Ajax de honneurs waar, maar Driessen is er geen voorstander van om hem een vaste aanstelling te geven. "Hake heeft het bij FC Twente mogen proberen en dat was geen heel groot succes. Dat is niet iemand waarvan je denkt: daar moet FC Utrecht mee door."

Verweij denkt bovendien dat eigenaar Frans van Seumeren hoger inzet. "Frans van Seumeren is een fantastische kerel, een enorme voetbalfan. Maar ook iemand die gevoelig is voor grote namen. Hij kan Elia halen, dan haalt hij Elia. Komt Maher vrij, dan haalt hij Maher. Misschien is hij wel gevoelig voor de naam Van Bommel, maar hij kan beter voor Fraser gaan op basis van zijn verleden."