Auassar over woorden Fraser: 'Zou liegen als ik zeg dat mij dat niets doet'

Auassar over woorden Fraser: 'Zou liegen als ik zeg dat mij dat niets doet'

07-11-2020 11:25 Laatste update: 12:22
13

Sparta-aanvoerder Adil Auassar keert zaterdagavond in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk terug in de basis aan de kant van de Rotterdammers. De middenvelder is terug na een schorsing.

Naast Auassar is ook trainer Henk Fraser blij met de terugkeer van zijn captain. "Sparta heeft bewezen dat het niet zonder Adil kan", zei Fraser eerder deze week. Auassar is onder de indruk van de woorden van zijn trainer. "Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets doet", begint de Sparta-aanvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

"Elke voetballer, achttien of 34, vindt het fijn om te horen dat hij belangrijk is", gaat Auassar verder. "En die leidersrol probeer ik na mijn domme kaart tegen Heracles weer op te pakken tegen RKC." De middenvelder van Sparta baalt nog steeds van zijn rode kaart. "Direct na de wedstrijd tegen Heracles zat ik nog in mijn emotie, vond ik dat ik die kaart ten onrechte kreeg. Maar ik moet ook kritisch naar mezelf kijken: het had me niet mogen gebeuren."

Auassar verwacht een zware wedstrijd tegen RKC. "Het zal niet makkelijk worden voor ons. Toch kijk ik heel erg uit naar de wedstrijd. Ook nu er zo'n druk op staat, ja. Die spanning voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd; ik houd ervan." RKC-Sparta begint zaterdagavond om 21.00 uur.