'Frenkie-bonus' onderweg naar RKC: 'Bedrag van zes cijfers? Ja, komt in de buurt'

'Frenkie-bonus' onderweg naar RKC: 'Bedrag van zes cijfers? Ja, komt in de buurt'

07-11-2020 13:42
23

Frenkie de Jong speelde onlangs zijn vijftigste wedstrijd voor FC Barcelona. Een financiële meevaller voor RKC Waalwijk, aangezien er een nieuw bedrag richting de club komt vanwege de bonusconstructie die Ajax en Barcelona overeen zijn gekomen bij de transfer van de middenvelder.

Frank van Mosselveld, de algemeen directeur van RKC, ziet dat zijn club er financieel goed voorstaat, ondanks de gevolgen van de coronacrisis. Het 'De Jong-geld' is echter meer dan welkom in Waalwijk. Van Mosselveld wil niet aangeven om hoeveel geld het gaat, maar geeft toch een hint. "Een bedrag van zes cijfers? Ja, dat komt in de buurt", stelt hij in gesprek met Voetbal International.

RKC ontvangt naar verluidt ongeveer 150.000 euro, wanneer de tweede termijn door Barcelona overgemaakt wordt aan Ajax. In totaal ontvangt RKC 660.000 euro in vier termijnen, terwijl het eerder al 3,7 miljoen euro ontving. "Dat is inderdaad een meevaller, die - zeker in deze tijd met lege stadions - zeer welkom is", aldus Van Mosselveld.

Publiek
De algemeen directeur hoopt dat er zo snel mogelijk weer gevoetbald kan worden in volle stadions. "Wat dat betreft zijn wij ook gewoon een entertainment-industrie. Het publiek is onderdeel van ons bestaan. Als dat wegvalt, is het wezenlijk anders. Dat heeft een financiële component, maar ook een belevingscomponent. Ook voor de jongens die op het veld staan. Voor RKC is de nood op dit moment niet zo hoog als voor collega-clubs, maar ook weer wel. Want we zijn allemaal gebaat bij spelen met publiek."