Almere City juicht: niet alleen De Graafschap, ook Cambuur verliest in eigen huis

07-11-2020 18:20 Laatste update: 18:23
43

Almere City is de grote winnaar van de Keuken Kampioen Divisie-zaterdag. Achtervolgers SC Cambuur en De Graafschap hebben allebei punten laten liggen.

SC Cambuur-Jong Ajax 2-3
Cambuur en Jong Ajax maakten er in Leeuwarden een gelijk opgaande wedstrijd van, die beide kanten op had kunnen vallen. Kenneth Taylor schoof vroeg in de wedstrijd de openingstreffer binnen, maar Cambuur reageerde razendsnel en stond binnen een half uur op voorsprong: Mees Hoedemakers verschalkte Kjell Scherpen vanuit de tweede lijn en Michael Breij tekende voor de 2-1.

De thuisploeg leek na rust door te drukken, maar Jong Ajax sloeg alsnog terug in de slotfase. Tien minuten voor tijd werd het 2-2 na een getoucheerde inzet van Devyne Rensch, vlak daarna werd het zelfs 2-3 via Enric Llansana. Cambuur kwam die klappen niet meer te boven en blijft, net als De Graafschap op 22 punten staan. De nummers 2 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie staan vijf punten achter op Almere City, maar hebben wel één wedstrijd tegoed

De Graafschap-FC Volendam 2-5
De openingsfase was nochtans hoopgevend: Daryl van Mieghem opende de score met een schot in de korte hoek en Elmo Lieftink schoot vlak na de gelijkmaker van Derry Murkin van dichtbij de 2-1 binnen. Vlak voor rust kwam Volendam wederom op gelijke hoogte. Boy Deul bekroonde een snel genomen corner met de 2-2.

Volendam scoorde kort na rust opnieuw: Franco Antonucci mocht een penalty nemen en tekende de 2-3 aan. Die stand bleef lang op de borden staan, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de gastheren. Nick Doodeman strafte eerst geblunder van doelman Rody de Boer af en tekende in de blessuretijd zelfs voor doelpunt nummer vijf. De ploeg van Wim Jonk komt op één punt van De Graafschap en klimt voorlopig naar een vijfde plek.