Messi mag na rust invallen van Koeman en maakt het verschil voor Barça

07-11-2020 18:10 Laatste update: 08-11-2020 00:03
34

FC Barcelona heeft tegen Real Betis voor het eerst sinds 1 oktober weer eens de volle buit behaald in een competitiewedstrijd. Lionel Messi werd door trainer Ronald Koeman op de bank gezet, maar viel bij rust alsnog in en drukte zijn stempel op de uiteindelijke 5-2 overwinning.

In de openingsfase mochten beide teams aan een voorsprong ruiken: Marc-André ter Stegen moest handelend optreden na een kopbal van William Carvalho, terwijl Antoine Griezmann aan de andere kant een aantal dotten van kansen miste. Ousmane Dembélé opende even later alsnog de score: de Fransman trok vanaf rechts naar binnen, vond de verre hoek en zette de 1-0 op de borden.

Na een half uur spelen kreeg Barça een penalty, na een overtreding van Aïssa Mandi op Ansu Fati: Griezmann nam bij afwezigheid van Messi de honneurs waar, maar doelman Claudio Bravo stopte zijn inzet. Tot overmaat van ramp voor de Fransman werd het op slag van rust 1-1: Antonio Sanabria verschalkte Ter Stegen van dichtbij.

Koeman bracht Messi halverwege binnen de lijnen voor Fati en zag zijn sterspeler direct het verschil maken. Griezmann kon alsnog zijn doelpuntje meepakken na een listig overstapje van Messi: 2-1. De Barcelona kreeg na een uur spelen zijn tweede penalty van de wedstrijd: Mandi kreeg rood na hands op de lijn en Messi tekende vanaf de stip voor 3-1. Loren Morón maakte het nog even spannend met zijn 3-2, maar Messi had alsnog het laatste woord. De Argentijn knalde – na vijf benutte penalty's – zijn eerste 'velddoelpunt' van het seizoen binnen en tilde de stand naar 4-2. Pedri leverde het slotakkoord en maakte er in minuut negentig 5-2 van.

Barça gaat met elf punten uit zeven wedstrijden de interlandbreak in. Op zaterdag 21 november wacht de pikante kraker tegen het Atlético Madrid van oude bekende Luis Suárez.