Krankzinnig duel: ADO maakt 0-2 achterstand goed tegen Twente, verliest alsnog

07-11-2020 18:21 Laatste update: 18:25
95

Een spectaculaire wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Twente. ADO maakte in het laatste kwartier een 0-2 achterstand goed, maar gaf het in de dying seconds van de wedstrijd alsnog compleet uit handen. Danilo en Thijs van Leeuwen zorgden voor een 2-4 overwinning voor Twente.

Vanaf minuut één was het duidelijk hoe de verhoudingen op het veld lagen in Den Haag. Twente had het betere van het spel, combineerde erop los, maar telkens wanneer het doel van ADO in zicht kwam ging het mis. Menig was al snel dichtbij de openingstreffer, maar schoot de bal van afstand op de paal.

Ondanks de vele kansen voor de uitploeg hield ADO lang stand. Vlak voor rust was het toch raak: Menig draaide wel heel simpel weg bij zijn directe tegenstander Andrei Ratiu en schoof de bal beheerst achter ADO-keeper Luuk Koopmans. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Twente combineerde makkelijk en kwam na een uur spelen op 0-2: Danilo legde de bal achter Koopmans.

Een kwartier voor tijd leek het echter helemaal mis te gaan voor de mannen van trainer Ron Jans. Door een eigen doelpunt van Pleguezuelo begon ADO er weer in te geloven, terwijl Twente voor de aansluitingstreffer verzuimde om verder weg te lopen bij de tegenstander. ADO dacht vijf minuten voor tijd alsnog een punt over te houden aan het duel toen Samy Bourard de 2-2 maakte, maar had daarbij niet gerekend op goudhaantje Danilo.

De Braziliaan, gehuurd van Ajax, zorgde twee minuten na de treffer van Bourard weer voor de voorsprong van Twente. Voor grote vreugde zorgde dat echter niet op de bank van de Enschedeërs: Jans leek vooral nog ontevreden over de twee goals van ADO. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd besliste Van Leeuwen het duel door de 2-4 binnen te schieten.

Twente kent een uitstekende start in de Eredivisie dit seizoen. De mannen van Jans staan op een derde plaats met zeventien punten uit acht wedstrijden. ADO staat vijftiende met vier punten uit acht duels.