'Bouw supermarkt en McDonald's begonnen: eerste paal voor nieuw stadion in april'

'Bouw supermarkt en McDonald's begonnen: eerste paal voor nieuw stadion in april'

07-11-2020 18:42
37

SC Cambuur-directeur Gerald van den Belt kon voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax goed nieuws melden. De Leeuwarders gaan in 2021 beginnen aan de bouw van een nieuw stadion, is de bedoeling.

Cambuur is schuldenvrij, bleek uit de eerder op de zaterdag gepresenteerde, financiële cijfers. De club liep vorig seizoen promotie én Eredivisie-inkomsten mis, maar kon alsnog zwarte cijfers schrijven. "Die solidariteitsgelden van de KNVB (ter compensatie voor de misgelopen promotie, red.) hebben we heel hard nodig. Maar ook dit jaar verwachten we minimaal een nul te schrijven", liet Van den Belt weten aan FOX Sports.

En dus kan er ook een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de bouw van een nieuw stadion. "We zijn op dit moment in de eindfase van de totale ontwikkeling. Ze zijn al begonnen met het bouwen van de supermarkten en de McDonald's die naast het stadion komen. In april zal de eerste paal van het stadion de grond in gaan. We staan op het punt om de bouwopdracht te geven, dus we staan er heel dichtbij."