Chelsea heeft niets te vrezen op Stamford Bridge: weer is Ziyech de uitblinker

07-11-2020 20:22
24

Chelsea heeft aan de hand van de excellerende Hakim Ziyech simpel afgerekend met Sheffield United. De spelmaker gaf twee puntgave assists voor The Blues, die uiteindelijk met 4-1 wonnen.

De wedstrijd begon nog slecht voor de ploeg van trainer Frank Lampard, want na nog geen tien minuten moest Edouard Mendy al een bal uit zijn net gaan halen. David McGoldrick hakte de bal van dichtbij tegen de touwen en daarmee leek een lastige avond zich af te tekenen voor Chelsea. Niets was echter minder waar, want twintig minuten later hadden The Blues de touwtjes in handen.

Na 23 minuten voetbal was het Tammy Abraham die op aangeven van Mateo Kovacic de gelijkmaker op het scorebord zette en even later toverde Ziyech een bijzonder fraaie assist uit zijn linkerbeen. De Marokkaan krulde de bal als vanouds richting de tweede paal, waar Ben Chilwell klaar stond om de bal het beslissende zetje te geven: 2-1.

Chelsea bleef vervolgens de betere ploeg, maar de beslissende treffers vielen pas diep in de tweede helft. De derde Londense goal werd wederom door Ziyech voorbereid. De voormalig Ajacied vond het hoofd van Thiago Silva, die zijn eerste treffer voor The Blues inkopte. Timo Werner was even later verantwoordelijk voor de 4-1.

Daardoor stijgt Chelsea naar plek drie op de ranglijst stijgt. De achterstand op verrassende koploper Southampton bedraagt één punt. Ook Liverpool heeft een puntje meer dan de formatie van Lampard. The Reds hebben ook nog een wedstrijd tegoed: zondag spelen zij tegen Manchester City.