Twee negens en een tien voor Ziyech: 'Dé aankoop van de laatste transferperiode'

Twee negens en een tien voor Ziyech: 'Dé aankoop van de laatste transferperiode'

07-11-2020 21:00
135

Chelsea won zaterdagavond met 4-1 van Sheffield United en er was een hoofdrol weggelegd voor Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker leverde twee assists af en werd ook in de Engelse media alom geprezen om zijn spel voor The Blues.

In een uitgebreide analyse laat The Telegraph het contrast zien tussen de uitstraling van Ziyech en hetgeen hij laat zien met de bal aan zijn voet. 'Hij ziet er niet uit als een typische Premier League-voetballer, want je kan niet zien dat hij echt atletisch of sterk is', oordeelt de krant. 'Toch kan hij geweldig voetballen en tegen Sheffield liet hij dat zien. Met een aantal geweldige aannames en fraaie passes gaf hij de wedstrijd kleur'.

Wedden

Meer odds

Spelers van Premier League Fantasy Football moeten Ziyech in hun team hebben. Dat is de conclusie van The Evening Standard, dat hem een 9 geeft op basis van zijn prestaties voor Chelsea. 'Hij liet zichzelf zien als de meest creatieve speler van The Blues', zo valt er te lezen. Zijn assist bij twee goals en de 'voor-assist' bij de 1-1 van Tammy Abraham kunnen op goedkeuring rekenen.

The Daily Express is ontzettend enthousiast over de voormalig Ajacied en beloont hem zelfs met een tien. De Engelse boulevardkrant kan niet geloven wat Ziyech heeft laten zien. De stilist 'lag zelfs aan de basis van de goals waar hij geen assist op gaf' en wordt nu al bestempeld als één van de beste aankopen van de afgelopen transferperiode. De treffers van Ben Chilwell en Thiago Silva, die door Ziyech werden voorbereid, kwamen 'volledig op zijn conto'.

Net als de tabloid is ook het lokale football.london erg te spreken over de international van de Leeuwen van de Atlas. Zij geven hem een 9 voor zijn optreden tegen Sheffield en zeggen dat het een plezier is om naar Ziyech te kijken. Hij kwam 'vaak naar binnen vanaf rechts' en dat leverde naast veel doelrijpe kansen dus ook treffers van ploeggenoten op.

West London Sport volgt Chelsea op de voet en laat weten dat Ziyech een haast foutloze wedstrijd neerzette. Ook zij beoordelen de spelmaker met een 9 en prijzen de manier waarop hij vanuit vrije trappen en in open spel kansen kan creëren, ook als de situatie daar niet geschikt voor lijkt. 'Een geweldige wedstrijd', zo luidt het definitieve oordeel.

Het populaire medium talkSPORT zegt dat de Marokkaan 'de show stal' op Stamford Bridge. Zij loven de manier waarop Ziyech de wedstrijd in handen nam en bepaalde wat er op het veld gebeurde. De ex-Ajacied zorgde er voor dat Chilwell en Thiago Silva alleen nog maar 'het simpele hoefden te doen'. talkSPORT benadrukt dat, met een beetje meer geluk, de in Dronten geboren middenvelder nog meer assists op zijn naam had kunnen schrijven.