Update: FC Barcelona moet het vier maanden zonder Fati doen

09-11-2020 16:35 Laatste update: 16:33
42

Slecht nieuws voor FC Barcelona en Ronald Koeman. Vleugelspeler Ansu Fati heeft tijdens de wedstrijd tegen Real Betis zijn meniscus gescheurd en staat minstens drie maanden buitenspel.

Fati werd in de eerste helft hard geraakt door Betis-verdediger Aissa Mandi en keerde na rust niet meer terug op het veld. Uit testen na afloop van de wedstrijd is gebleken dat Fati zijn inwendige meniscus heeft afgescheurd, waardoor de 18-jarige Spanjaard minimaal drie maanden niet inzetbaar is voor Barcelona, weet Marca.

De zware blessure van Fati is een enorme tegenvaller voor Barcelona, dat gisteren eindelijk weer eens een competitiewedstrijd winnend af wist te sluiten in de Primera División. Real Betis werd op eigen veld met 5-2 verslagen. Door de overwinning is de ploeg van Koeman opgeschoven naar de achtste plaats op de ranglijst, met elf punten uit zeven wedstrijden.

Update: Barcelona heeft het slechte Fati-nieuws bevestigd. De aanvaller moet worden geopereerd en staat vermoedelijk enkele maanden aan de kant. Pas na de operatie wordt bekend hoe lang Fati precies uit de roulatie is. 2020 zit er sowieso op voor hem.

Update: Fati is met succes geopereerd aan zijn knie, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen. De club maakt bekend dat de aanvaller ongeveer vier maanden aan de kant staat.