Boskamp ziet sportief FC Utrecht-plan mislukken: 'Viel helemaal in duigen'

Boskamp ziet sportief FC Utrecht-plan mislukken: 'Viel helemaal in duigen'

08-11-2020 10:37
28

Jan Boskamp is verbaasd over het bliksemvertrek van John van den Brom naar KRC Genk. Hij vindt dat FC Utrecht wel erg snel akkoord is gegaan met een afscheid. De overgang werd zaterdag afgerond.

Genk meldde zich woensdagavond bij Utrecht. Een dag later was het rond. "Ik vind dat hij zijn ploegen in ieder geval altijd leuk voetbal laat spelen", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg. "Ik ben wel verbaasd dat Utrecht hem zo makkelijk liet gaan, want het was snel in orde. Ik had ook niet verwacht dat KRC Genk bij hem zou uitkomen."

Van den Brom (54) was in Nederland trainer van ADO Den Haag, Vitesse, AZ en Utrecht. "In Nederland vinden veel mensen dat hij het niet goed gedaan heeft de laatste jaren, maar daar ben ik het niet mee eens", zegt Boskamp.

"Normaal zou hij vorig jaar de bekerfinale met Utrecht spelen, maar die is door corona niet door kunnen gaan. Het was er zijn hoogtepunt geweest. De verwachtingen lagen dit jaar hoog bij Utrecht. Ze hadden gedacht mee te gaan doen met de eerste vier, maar dat viel helemaal in duigen."