'We wonnen met 6-4 van Ajax, ik zag supporters huilend bij ons binnenkomen'

'We wonnen met 6-4 van Ajax, ik zag supporters huilend bij ons binnenkomen'

08-11-2020 11:08
100

Mark van der Maarel speelde in 2009 zijn eerste FC Utrecht - Ajax en begrijpt als geen ander de sentimenten rond de beladen wedstrijd. Hij vertelt voor de camera van de NOS over bijzondere briefjes en huilende supporters.

Utrecht wordt normaal gesproken gedragen door de fanatieke achterban, maar zondag is het stadion leeg. Toch hoopt Van der Maarel op een goede afloop. "Zij kunnen dat extra beetje bieden. Als je heel objectief kijkt heeft Ajax een betere selectie dan wij. Ook al is het een gekke wedstrijd, ik hoop dat we wat moois neer kunnen zetten en mensen trots kunnen maken", zegt Van der Maarel tegen de NOS.

Wedden

Meer odds

Van der Maarel speelde elf jaar geleden zijn eerste Utrecht - Ajax."Een dag voor de wedstrijd kregen we formulieren over wat Utrecht - Ajax voor de Utrechter betekent, voor de supporter.  Spandoeken, vuurwerk, noem het maar op. Ik dacht: oké, dit ben ik niet gewend."

"Daar moest ik even aan denken. We wonnen uiteindelijk met 2-0. Als je zag wat dat teweeg bracht... We hebben ook een keer met 6-4 gewonnen, ik zag supporters huilend bij ons binnenkomen na afloop. Dat geeft aan wat het voor de mensen betekent."