Van Polen is niet blij met interview Stegeman en hekelt optreden PEC-fans

Van Polen is niet blij met interview Stegeman en hekelt optreden PEC-fans

08-11-2020 11:39 Laatste update: 12:00
49

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen was niet te spreken over het interview van John Stegeman na de wedstrijd tegen FC Twente. Daarin gaf hij schlemiel Thomas Lam een flinke draai om de oren na zijn twee blunders. Stegeman wisselde Lam nog voor de rust en fikte hem na afloop genadeloos af.

"Met die tere zieltjes heb ik helemaal geen klap te maken. Wij spelen gewoon betaald voetbal! En we geven vanavond alleen maar cadeautjes weg, jongen. En daardoor verliezen wij deze wedstrijd", zei Stegeman onder meer.

Van Polen was niet blij met de harde teksten van Stegeman. "Ik heb zondag tegen hem gezegd dat het geen best interview was", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "We hadden een groepsgesprek, ook om de onrust na zo'n wedstrijd een beetje de kop in te drukken. Dat is ook de manier om alle ruis weg te halen. Hij vond het mooi dat we alles zo open hebben besproken en bood voor het interview zijn excuses aan."

Dat PEC-fans na de wedstrijd tegen Twente de spelers stonden op te wachten bij het stadion, gaat er bij Van Polen niet in. "Daar kan ik echt heel weinig mee. Ze beseffen volgens mij niet wat voor impact dat heeft op de spelersgroep, en vooral op de jongere jongens. We staan er niet goed voor, maar qua voetbal zijn we best aardig bezig. We hebben veel vertrouwen in wat we doen en zien dat we stappen maken. Dus dit zagen we niet echt aankomen."

"Na de wedstrijd stonden we tiende. Daar hebben we vorig jaar nog nooit gestaan, dus als ze ons dan weer op staan te wachten kan ik daar heel slecht tegen. Ik snap best dat ze niet blij zijn met hoe het gaat, maar kom op man. Vraag dan een gesprek aan met de directie en ga in overleg. Ze beseffen niet wat voor impact het kan hebben voor de hele club. Het gaat er de hele week over. Het is niet dat ze alleen maar even verhaal komen halen, er komt veel meer bij kijken."