Zuidam bespreekt opvolging van Van den Brom bij FC Utrecht: Dat is een optie

Zuidam bespreekt opvolging van Van den Brom bij FC Utrecht: "Dat is een optie"

08-11-2020 12:04 Laatste update: 12:09
16

De kans bestaat dat René Hake het seizoen afmaakt als trainer van FC Utrecht. Technisch directeur Jordy Zuidam laat bij FOX Sports weten dat er meerdere namen op zijn kandidatenlijst staan.

"Ja, dat is een optie", reageert Zuidam op de vraag of Hake het seizoen af zou kunnen maken. "We kozen nu bewust voor rust en hebben de luxe met een heel goede trainer binnen de club die het goed heeft gedaan bij Jong Utrecht. Het geeft ons rust om hem voorlopig door te schuiven en de tijd te nemen om de beste optie voor Utrecht te nemen. Hij is een optie. We gaan het de komende periode bekijken, maar er zijn nog meer opties."

De nieuwe trainer van Utrecht moet alles uit de selectie kunnen halen, zegt Zuidam. "We zijn heel ambitieus. De afgelopen vijf jaar zijn we in de top-zes geëindigd. We hebben dit jaar gezegd dat we het de top-drie moeilijk willen maken. Dat wil niet zeggen dat we daar willen eindigen, al zou dat mooi zijn, maar we willen in de top-zes spelen. We willen een trainer die veeleisend is en het maximale uit de selectie haalt. We hebben een selectie waar veel potentie inzit. Wij moeten het gevoel hebben dat een trainer daar het maximale uithaalt."

FOX-verslaggeefster Hélène Hendriks weet dat Utrecht binnenkort in gesprek gaat met een aantal zaakwaarnemers van trainers en noemt de namen van Mark van Bommel, Fred Rutten, Henk Fraser en Frank Wormuth. Zij worden in de wandelgangen gelinkt aan Utrecht. Zuidam laat zich niet uit de tent lokken. "Dat zijn mooie namen, maar ik ga daar niets over zeggen. Voorlopig is het Hake en Rick Kruys, wij nemen de tijd en hebben namen op onze lijst staan."