Bosz, Sinkgraven en scorende Weghorst nog ongeslagen, Real Sociedad weer aan kop

Bosz, Sinkgraven en scorende Weghorst nog ongeslagen, Real Sociedad weer aan kop

08-11-2020 20:30 Laatste update: 20:35
7

Voorafgaand aan de zevende Bundesliga-speelronde waren er twee clubs die nog niet verloren hadden: Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg. Die Werkself en Die Löwen wisten zondag hun ongeslagen status te behouden.

Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 4-3
Trainer Peter Bosz en bankzitter Daley Sinkgraven waren getuige van een spektakelstuk met zeven goals. Lars Stindl opende de score met een penalty en zette Die Fohlen – na de gelijkmaker van Lucas Alario – op een 1-2 voorsprong: Alario scoorde echter nog eens en trok de stand opnieuw gelijk. Bayer liep dankzij Leon Bailey en Julian Baumgartlinger uit naar 4-2. Valentino Lazaro zorgde in de extra tijd nog voor 4-3 met een spectaculaire 'scorpion kick', maar de punten bleven in Leverkusen.

VfL Wolfsburg-Hoffenheim 2-1
Wolfsburg had dit seizoen al vijf keer gelijkgespeeld, maar kon zondag ook weer eens een overwinning bijschrijven. Die zege had ook een Nederlands tintje: nadat Renato Steffen voor 1-0 had gezorgd, maakte Wout Weghorst er na een scrimmage in de zestien meter 2-0 van. Die stand bleef lange tijd op de borden staan, maar in de slotfase kwam de wedstrijd tot leven. Weghorst miste een penalty en Sargis Adamyan maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer. Die misser van Weghorst had een dure kunnen worden: Hoffenheim kreeg in de extra tijd ook een strafschop, maar Munas Dabbour miste en liet Wolfsburg alsnog opgelucht ademhalen.

Real Sociedad-Granada 2-0
Real Sociedad bleek donderdagavond veel te sterk voor AZ en heeft die Europa League-zege een gepast vervolg gegeven tegen PSV-opponent Granada. De Basken behielden hun koppositie in de Primera División, na een vroege treffer van Nacho Monreal en een rake penalty van Mikel Oyarzabal. Darwin Machís kreeg in de extra tijd nog de kans om de eer te redden, maar zijn strafschop werd gestopt door Àlex Remiro.

Atalanta Bergamo-Internazionale 1-1
De Serie A-topper kleurde oranje: Hans Hateboer nam het op tegen Stefan de Vrij, terwijl Sam Lammers inviel bij de thuisploeg. De wedstrijd werd na een klein uur opengebroken door Lautaro Martínez, die een indraaiende voorzet van Ashley Young knap in de verre hoek kopte. Atalanta kwam echter terug tot 1-1: Aleksei Miranchuk verraste Samir Handanovic met een schot uit de tweede lijn. Atalanta komt op dertien punten, net als Juventus: Inter moet het doen met één punt minder. AC Milan blijft de Serie A aanvoerden met zestien punten.

Leicester City-Wolverhampton Wanderers 1-0
Leicester City mag zich in ieder geval twee uur lang koploper van de Premier League noemen. De landskampioen van 2016 won zondag in eigen huis van Wolverhampton Wanderers en passeerde Southampton, dat vrijdag de koppositie greep. Jamie Vardy opende na een kwartier spelen de score in het King Power Stadium: zijn rake penalty bleek uiteindelijk doorslaggevend. Regerend kampioen Liverpool kan de eerste plek overigens snel overnemen: The Reds beginnen om 16.30 uur Nederlandse tijd aan de kraker tegen Manchester City.