Drommel kan geluk niet op: 'Bijlow viel uit, dan zit het wel in je achterhoofd'

Drommel kan geluk niet op: 'Bijlow viel uit, dan zit het wel in je achterhoofd'

08-11-2020 21:08
26

Joël Drommel mag zich komende week voor het eerst bij de Oranje-selectie voegen. De goalie van FC Twente werd opgeroepen door bondscoach Frank de Boer, nadat Feyenoord-collega Justin Bijlow – die zelf de geblesseerde Jasper Cillessen had vervangen – zondagmiddag af moest haken.

Drommel had zaterdag met FC Twente tegen ADO Den Haag gekeept en vernam zondag het nieuws van Bijlow. "Ik zag Bijlow uitvallen en dan gaat het wel in je achterhoofd zitten, maar je probeert er dan alleen niet te veel aan te denken. Uiteindelijk werd ik gebeld, echt bizar", vertelt de 23-jarige sluitpost aan de clubkanalen van FC Twente.

De in Bussum geboren doelman keepte tussen 2016 en 2018 voor Jong Oranje, maar mag zich nu voor het eerst bij de A-selectie melden. Drommel kan het nog altijd niet geloven. "Ik heb al veel meegemaakt in mijn loopbaan en in het begin veel kritiek gehad, dan is deze bekroning extra mooi", glundert hij. "Ik ben er altijd in blijven geloven en ben hard blijven werken. Ik wil ook FC Twente hiervoor bedanken, de spelers, maar ook de supporters."

Oranje speelt vanaf woensdag drie interlands in één week tijd: Spanje, Bosnië-Herzegovina en Polen zijn de tegenstanders. Tim Krul (Norwich City) en Marco Bizot (AZ) zijn de overige drie keepers in de selectie.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦁😏 #fctwente

Een bericht gedeeld door FC Twente (@fctwente) op