KNVB komt met nieuws: geen Ihattaren, wel Dumfries bij Oranje-selectie

KNVB komt met nieuws: geen Ihattaren, wel Dumfries bij Oranje-selectie

08-11-2020 22:56 Laatste update: 09-11-2020 00:04
47

Mohamed Ihattaren heeft zich afgemeld bij het Nederlands elftal. De spelmaker van PSV is ziek en moet de interlands van Oranje aan zich voorbij laten gaan. Denzel Dumfries sluit wel aan bij de selectie.

Tegen Willem II maakte Dumfries zijn rentree voor de Eindhovenaren en speelde hij meteen negentig minuten mee. Met zijn conditie bleek het dus wel goed te zitten en na afloop hintte de rechtsback op een verrassende wending. Op de persconferentie zei Dumfries dat hij maandag zomaar eens in Zeist op zou kunnen duiken.

De rechtsback wilde er verder niet op ingaan, maar de KNVB heeft zondagavond bekend gemaakt dat Dumfries inderdaad bij de selectie wordt gehaald. Een tegenvaller voor bondscoach Frank de Boer is de afwezigheid van Mohamed Ihattaren. Hij is ziek en heeft zich moeten afmelden bij de KNVB. Een maand geleden moest de spelmaker ook al verstek laten gaan. Destijds kampte hij met een lichte blessure.

Op de website van de KNVB valt te lezen dat Dumfries in aanmerking komt voor een plek in de selectie door zijn getoonde fitheid tegen Willem II. Omdat Ihattaren er niet bij is kan de selectie gewoon uit 25 spelers blijven bestaan. Oranje oefent woensdag tegen Spanje en treft vervolgens ook nog Polen en Bosnië in de Nations League.