Kritische Van Basten analyseert Ajax: 'Ik vind hem geen internationale top'

Kritische Van Basten analyseert Ajax: 'Ik vind hem geen internationale top'

09-11-2020 07:00
72

Perr Schuurs is geen materiaal voor de internationale top. Dat stelt Marco van Basten onomwonden bij Rondo. De oud-spits ziet het te vaak fout gaan bij de twintigjarige stopper van Ajax.

Het is een terugkerend patroon bij Schuurs: op het spel van de talentvolle Limburger valt weinig af te dwingen, maar telkens zijn er kwetsbare momenten. "Hij een paar wedstrijden gespeeld en in alle wedstrijden ging het echt één of twee keer verkeerd. Dat vind ik echt te veel", aldus Van Basten.

Ook tegen FC Utrecht was verder prima spelende Schuurs niet soeverein. "Werd hij een of twee keer echt gefopt door Eljero Elia", doelt Van Basten op een moment in de eerste helft, waarin Eljero Elia na een schaarbeweging Schuurs passeerde. "Dat vind ik geen internationale top."

Op de vraag van Youri Mulder of Schuurs uiteindelijk een internationale topspeler kan worden, reageert Van Basten: "Ik denk het niet. De momenten waarop hij verstek laat gaan, zijn echt inschattingsfouten. Ik denk niet dat je die dingen leert."

Mulder wil naar eigen zeggen 'nog geen afscheid nemen' van Schuurs. Ronald Waterreus is het daarmee eens. "Schuurs speelt op deze leeftijd al met Ajax in de Champions League. Als hij fouten maakt, worden hem die aangerekend. Dat doet ook psychisch iets met je. Virgil van Dijk heeft jarenlang zonder de druk van de top kunnen spelen. Niet iedereen staat er meteen."