'Als ik de mentaliteit van Frenkie de Jong zou hebben, was ik nu ook bij Barça'

'Als ik de mentaliteit van Frenkie de Jong zou hebben, was ik nu ook bij Barça'

09-11-2020 07:56 Laatste update: 09:41
62

Hem werd een grote toekomst voorspeld, maar op 25-jarige leeftijd is Jeroen Lumu clubloos. De aanvaller beseft dat hij als supertalent van Willem II onhandelbaar was.

Lumu werd in 2012 op zestienjarige leeftijd de jongste debutant in de geschiedenis van Willem II. Amper twee jaar later was het vanwege zijn talloze streken einde verhaal in Tilburg. "Eerlijk, ik was een lastige jongen", vertelt Lumu in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Je hebt lastig, maar ik was écht lastig."

Wedden

Meer odds

Zo belde Lumu regelmatig midden in de nacht zijn trainer Jurgen Streppel wakker. En toen hij na een rode kaart tegen Telstar werd geschorst, bleef hij weg van de training. Willem II stuurde de vleugelaanvaller weg, waarna op zijn achttiende onder meer Liverpool contact zocht.

"Ik kon een zesjarig contract tekenen bij Liverpool. Ik had zelfs zo'n directeur van de club aan de lijn", vertelt Lumu, die uiteindelijk voor het Bulgaarse Ludogorets koos. Na avonturen in Oostenrijk, Turkije, India, Roemenië, Portugal en Georgië is hij nu clubloos. "Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem."

Frenkie
Lumu weet nog dat Frenkie de Jong twee jaar onder hem speelde bij Willem II. "Ik vind hem nu een van de beste middenvelders ter wereld Maar op dat moment was ik echt de allerbeste van die hele jeugdopleiding."

"Als ik de mentaliteit van Frenkie zou hebben, was ik nu ook bij Barcelona. Weet je? Tegen Frenkie hoef je niet te zeggen: Ga op tijd slapen of Frenkie doe nou eens normaal! Dat doet hij allemaal al. Bij mij werkt het anders. Als je zegt dat ik iets niet moet doen, doe ik het juist wel."