'Overmars en Ten Hag hebben geschetst hoe het zou gaan, precies hoe het nu loopt'

'Overmars en Ten Hag hebben geschetst hoe het zou gaan, precies hoe het nu loopt'

09-11-2020 08:21 Laatste update: 08:23
27

Ryan Gravenberch is dit seizoen een van de vaste gezichten op het Ajax-middenveld. De middenvelder is blij dat hij zijn minuten maakt, na de gesprekken met Erik ten Hag en Marc Overmars voor zijn contractverlenging.

Gravenberch tikt de afgelopen weken een hoog niveau aan en zit bij de selectie van Jong Oranje. "Voordat ik mijn contract verlengde, heb ik de trainer gevraagd welke plannen hij met me had", vertelt hij tegen De Telegraaf. "Overmars en hij hebben geschetst hoe het zou gaan. En dat was eigenlijk precies hoe het nu loopt. Ik ben blij dat het is uitgekomen. Vorig seizoen was het allemaal een beetje wankel, maar ik word steeds vaster aan de bal. Natuurlijk kunnen er ook nog dingen beter. Daar werk ik hard aan."

Klaassen en Gravenberch vormden het controlerende blok op het middenveld van Ajax tegen Utrecht. "Het helpt echt dat Davy naast me staat. Hij heeft veel ervaring en coacht me de hele wedstrijd door. Communicatie is ontzettend belangrijk", aldus Gravenberch, die zag dat Utrecht niets in te brengen had. "Utrecht kwam nooit in zijn tweede adem. In de tweede helft merkte je dat de vermoeidheid toesloeg. Normaal zou het publiek ze tot het uiterste pushen, maar nu was het na de 0-2 wel klaar."