De Eredivisie-flops: drietal van FC Emmen, vroege wissels, de Instagram-voetballer

De Eredivisie-flops: drietal van FC Emmen, vroege wissels, de Instagram-voetballer

09-11-2020 11:00
23

Zestig minuten lang met één man meer spelen, maar alsnog geen poot aan de grond krijgen: FC Emmen speelde in Arnhem een wedstrijd om snel te vergeten en levert na Vitesse-uit drie spelers aan ons floplijstje. FC Utrecht en Willem II gingen kansloos onderuit tegen respectievelijk Ajax en PSV: ook zij zijn goed vertegenwoordigd in onze wekelijkse rubriek.

Felix Wiedwald (FC Emmen)
We beginnen met de nieuwe keeper van de hofleverancier. De ervaren Duitser kreeg de voorkeur boven Dennis Telgenkamp, maar de keeperswissel heeft FC Emmen nog niet veel gebracht. Wiedwald gaf na acht minuten al een penalty weg, na een onbeholpen overtreding op Armando Broja: het was de aanzet tot een kansloze voetbalmiddag in Arnhem.

Andrei Ratiu (ADO Den Haag)
De positie van Ratiu was onderwerp van gesprek tijdens het laatste interview van Aleksandar Rankovic als ADO-trainer: kon de Roemeen nou wel of niet uit de voeten als rechtsback? Rankovic dacht van wel, maar Ratiu bewees in feite het tegendeel. De Roemeen liep verloren rond over het veld en werd na ruim een uur uit zijn lijden verlost.

Ricardo van Rhijn (FC Emmen)
Een opvallend moment vlak voor tijd: Van Rhijn ging aan het shirt van Oussama Darfalou hangen, maar de Algerijn liep gewoon door. Van Rhijn probeerde nóg eens een professionele overtreding te maken, maar Darfalou bleef opnieuw gewoon staan. Uiteindelijk liep de aanval nog een paar minuten door, maar Van Rhijn kreeg alsnog geel. Het was exemplarisch voor het onmachtige optreden van Emmen: de achtvoudig Oranje-international is naar de Oude Meerdijk gehaald om de verdediging van extra routine te voorzien, maar liep ook achter de feiten aan tegen Vitesse.

Derrick Köhn (Willem II)
Willem II had kort daarvoor bijna de aansluitingstreffer gemaakt tegen PSV, maar kon de wedstrijd na minuut 63 definitief vergeten. Köhn beging een doldrieste overtreding op Denzel Dumfries en werd volkomen terecht van het veld gestuurd. Eerst de interlandperiode, daarna een paar wedstrijdjes schorsing... Het zal nog even duren voordat we de Ghanees-Duitse linksback terugzien op de velden.

Django Warmerdam (FC Utrecht)
Ook de linksback van FC Utrecht maakte geen beste beurt. Warmerdam was in verdedigend opzicht kwetsbaar en had ook aan de bal weinig toegevoegde waarde. Opvallend waren zijn misverstanden met Eljero Elia: de linksback en de linksbuiten waren duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.

Rico Strieder (PEC Zwolle)
Na zes minuten werd de PEC-controleur op zijn kwetsbare punten geklopt. Emil Hansson sprintte hem eruit en opende de score namens Fortuna Sittard: Strieder zag hem pas weer terug toen de bal de rechtervoet van Hansson had verlaten. De Duitser mocht halverwege plaatsmaken.

Simon Tibbling (FC Emmen)
Dat gold ook voor de derde Emmenaar in het lijstje. Tibbling gaf Oussama Tannane alle gelegenheid om de 2-0 te maken en kon niet voorkomen dat Vitesse met één man minder uitliep naar een 3-0 voorsprong: na rust hoefde hij niet meer terug te komen op het veld. De ervaren Deen kan prima voetballen, maar is nog niet de Tibbling van zijn FC Groningen-periode. Integendeel zelfs.

Mike Trésor (Willem II)
Kenneth Perez besprak het vormpeil van Trésor en introduceerde tijdens de voorbeschouwing van PSV-Willem II een nieuw begrip: de Instagram-voetballer. Toen hij nog door het leven ging als Mike Trésor Ndayishimiye, was hij één van de grootste Eredivisie-sensaties. De Willem II-spelmaker is tot nu toe echter geen schim van zichzelf: in Eindhoven zat het er na één helft op voor de Belg.

Oliver Batista Meier (sc Heerenveen)
Vier op een rij: daar hebben we de volgende middenvelder die bij rust gewisseld werd. De Bayern München-huurling liet dit seizoen bij vlagen aardige dingen zien in Friesland, maar kwam tegen AZ totaal niet in het stuk voor. Heel Heerenveen had weinig in te brengen, maar Batista Meier onderscheidde zich in negatieve zin.

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
De ene editie van FC Utrecht-Ajax is de andere niet: begin maart werden de Amsterdammers onder de voet gelopen in De Galgenwaard, zondag ging het een stuk makkelijker. Het alles te maken met de bijdrage van Kerk. De rechtsbuiten was een half jaar geleden niet af te stoppen, maar zat zondag in de broekzak van Nicolás Tagliafico.

Adrián Szöke (Heracles Almelo)
Elleboog, elleboog, ellebóóóóóóg... Heracles was net op een 0-1 voorsprong gekomen tegen VVV-Venlo, toen Szöke vlak voor rust op ongeoorloofde wijze een luchtduel met Danny Post aanging. Dat soort overtredingen kun je simpelweg niet maken, zeker niet in het bijzijn van een VAR. De tien overgebleven Heraclieden verloren uiteindelijk vlak voor tijd met 3-2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie