Alkmaarse storm in Friesland: 'Ajax is goed, maar dit AZ speelt nog beter'

09-11-2020 10:14 Laatste update: 13:02
191

Joey Veerman vindt AZ op dit moment een betere tegenstander dan Ajax. De middenvelder speelde zondag met sc Heerenveen tegen de Alkmaarders, verloor met 3-0 en voelde zich zo nu en dan machteloos op het veld.

AZ speelde een prima wedstrijd en liep via een rake strafschop van Teun Koopmeiners, een eigen goal van Lucas Woudenberg en een treffer van Jesper Karlsson uit naar een ruime zege. "Ajax vond ik goed, maar ik denk dat dit AZ nog beter speelt dan Ajax", oordeelt Veerman in gesprek met de NOS. "Ik vond hen wel vrij aardig, ja."

De Friezen incasseerden voor rust al twee doelpunten en in de tweede helft was er geen eer meer aan te behalen. "De 0-3 lag er meteen in", analyseerde de Volendammer. "Dan wordt het wel heel lastig. Of ik hier met de moed in mijn schoenen sta? We hebben volgens mij een prima start, dus vandaag was het even moeilijk maar morgen niet meer."