Interlanddebuut aanstaande voor aanvaller van Twente: 'Hoopte er stiekem al op'

Interlanddebuut aanstaande voor aanvaller van Twente: 'Hoopte er stiekem al op'

Gepubliceerd: maandag 9 november 2020 om 10:51ma 09-11-2020 om 10:51

Laatste update: maandag 9 november 2020 om 13:03ma 09-11-2020 om 13:03

Václav Cerny maakt komende week zijn debuut in de nationale ploeg van Tsjechië. De vleugelaanvaller van FC Twente is door bondscoach Jaroslav Silhavy bij de selectie gehaald voor een oefenwedstrijd tegen Duitsland en twee duels in de Nations League.

Cerny, één van de smaakmakers van het team van trainer Ron Jans, mag zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg. "Dit is een heel mooi moment voor mij", zegt de aanvaller op de website van Twente. "Ik heb hier hard voor gewerkt en zie dit echt als een beloning. De laatste tijd ging het erg goed en ik hoopte er al stiekem op. Als je er dan ook daadwerkelijk bij zit, voelt dat geweldig."

De voormalig Ajacied, die door Twente gehuurd wordt van FC Utrecht, reisde maandag af naar het trainingskamp van de nationale ploeg. Eerst sprak hij nog met stafleden en ploeggenoten over zijn uitverkiezing. "Ik voelde ook hun blijdschap voor mij", zegt een gelukkige Cerny. "Dat is natuurlijk heel leuk. We hebben een goede groep, dus deze uitnodiging is mede dankzij hen."

Woensdag spelen de Tsjechen een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Vervolgens zijn Israël en Slowakije de tegenstander in het kader van de Nations League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws