'Joël vroeg of hij mocht raden en noemde het Nederlands elftal. Klopt, zei ik'

'Joël vroeg of hij mocht raden en noemde het Nederlands elftal. Klopt, zei ik'

09-11-2020 11:22 Laatste update: 13:05
73

Bij FC Twente is men heel trots op Joël Drommel. De doelman van de Tukkers mag zich voor het eerst melden bij Oranje en keeperstrainer Sander Boschker was degene die het nieuws mocht doorgeven.

Jasper Cillessen en Justin Bijlow moesten met blessures afhaken voor het keurkorps van bondscoach Frank de Boer en dus kreeg Boschker een belletje vanuit Zeist. "Patrick Lodewijks, keeperstrainer bij Oranje, aan de lijn", vertelt hij bij Langs de Lijn, opgetekend door de NOS. "Ik belde vervolgens Joël en zei dat ik een heel mooie verrassing voor hem had."

Drommel kon zijn geluk niet op toen hij hoorde wat Boschker te vertellen had. De keeperstrainer van de Tukkers gaf zijn geheim niet meteen prijs. "Hij vroeg: Mag ik het raden? Het Nederlands elftal? Ik zei dat dat klopte. Dat meen je niet, dat meen je niet, zei hij."

Boschker spreekt van een verdiende uitverkiezing voor Drommel. "Hij moet er niet van uitgaan dat hij minuten gaat maken, maar de hele ervaring is al prachtig om mee te maken. Het niveau zal een stuk hoger zijn dan waar hij dagelijks mee van doen heeft, dus hij zal misschien op zijn tenen moeten lopen. Dit is mooi voor hem, maar ook voor de club. We zijn heel trots."