'FC Barcelona gaat na slecht Fati-nieuws alsnog werk maken van Memphis'

'FC Barcelona gaat na slecht Fati-nieuws alsnog werk maken van Memphis'

09-11-2020 13:58
85

Memphis Depay is toch weer in beeld gekomen bij FC Barcelona, meldt Diario SPORT maandag. De Catalanen zagen Ansu Fati deze week wegvallen met een zware blessure en moeten waarschijnlijk noodgedwongen de transfermarkt op.

Fati speelde zaterdag één helft mee tegen Real Betis, maar moest zich toen laten vervangen door Lionel Messi. Later bleek dat de achttienjarige aanvaller een meniscusblessure op had gelopen en dat hij een paar maanden buitenspel zal staan. De kans dat Memphis in januari overkomt van Olympique Lyon, is hierdoor weer wat groter geworden, bericht SPORT.

Trainer Ronald Koeman wilde de aanvalsleider van Oranje graag binnenhalen: Lyon was bereid om mee te werken, maar Barça moest eerst spelers verkopen. De Blaugranas moesten de strijd uiteindelijk vlak voor de deadline staken. Memphis bleef echter op het lijstje staan: nu Fati weg is gevallen, lijkt het er sterk op dat Barcelona zich opnieuw in Lyon gaat melden.

L'OL zal bovendien niet moeilijk doen, mocht het inderdaad zo ver komen. Memphis staat nog een half seizoen onder contract, waardoor Lyon nog één keer de kans heeft om een transfersom te incasseren. De oud-speler van PSV en Manchester United liet zich deze week overigens zeer kritisch uit over de huidige stand van zaken bij zijn werkgever.