'Niet blind van uit gegaan: ik kan niet in het hoofd van de bondscoach kijken'

'Niet blind van uit gegaan: ik kan niet in het hoofd van de bondscoach kijken'

09-11-2020 15:55
25

Owen Wijndal maakte begin oktober zijn Oranje-debuut tegen Mexico en zit ook nu weer bij de selectie van Frank de Boer. De linksback van AZ is inmiddels een vast gezicht in de selectie, maar durft nog steeds nergens op te rekenen.

Vrijdagmiddag kreeg Wijndal het goede nieuws te horen. "Ik vond de selectie nog steeds spannend, omdat er nieuwe namen op de lijst stonden", liet hij na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen weten aan De Telegraaf. "Ik ging er niet blind van uit dat ik er bij zou zitten. Ik kan niet in het hoofd van de bondscoach kijken."

Wijndal en AZ speelden zondag in Friesland hun beste wedstrijd van het seizoen, drie dagen nadat ze in San Sebastián werden overklast door Real Sociedad. Die Europa League-wedstrijd was een 'wake-up call', vond de linksback. "We waren gewoon met zijn allen gebrand om het te laten zien. Ná Sociedad bedoel ik dan hè", verklaarde hij. "Als je hun standaard wil bereiken, dat torenhoge niveau, dan weet je dat je nog harder moet werken en dat je nog beter moet voetballen. Die gedachte gaf mij waarschijnlijk extra energie."

Wijndal en de overige Oranje-internationals bereiden zich inmiddels voor op drie interlands. Het Nederlands elftal oefent woensdag tegen Spanje, daarna volgen Nations League-wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Polen.