Einde van een indrukwekkende keeperscarrière: 'Geen club naar me toegekomen'

Einde van een indrukwekkende keeperscarrière: 'Geen club naar me toegekomen'

09-11-2020 19:48
36

Michel Vorm besloot een tijd terug een punt te zetten achter zijn keeperscarrière. De sluitpost liep uit zijn contract bij Tottenham Hotspur, twijfelde er even over om nog in Nederland of België aan de slag te gaan, maar besloot uiteindelijk toch te stoppen.

Vorm overlegde na zijn periode bij Spurs met zijn vrouw en kinderen over zijn toekomst. "We hadden met elkaar afgesproken: we gaan niet meer naar het buitenland. Dan blijft Nederland - en misschien België - over", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Maar er is geen club naar mij toegekomen van: hé, Mies, sta je er nog open voor? En toen ging ik ook kijken naar de tijd waarin we zitten, het coronatijdperk met lege stadions en testen. Dat heeft mij nog meer het gevoel gegeven van 'het is goed zo'."

Nadat hij de beslissing had genomen, stond er ook écht een punt achter carrière. Zelfs wanneer zijn grote liefde FC Utrecht zich gemeld zou hebben. "Utrecht is natuurlijk mijn club en dan ga je dat sowieso wel overwegen. Maar er is te veel twijfel bij mij. En ik ben op een leeftijd dat je er voor de volle honderd procent achter moet staan. En anders moet je het gewoon niet doen. Dus dan zeg ik: nee."

Vorm durft niet te zeggen of hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. "Oeh! Dat is een heel moeilijke vraag. Ik heb ook weleens gedacht: als ik nou keuze A had gemaakt in plaats van keuze B, was het misschien anders gelopen. Dat weet je niet."