Janmaat: 'Ga niet meetrainen om niets, maar er zijn geen verwachtingen'

Janmaat: 'Ga niet meetrainen om niets, maar er zijn geen verwachtingen'

10-11-2020 12:07
33

Daryl Janmaat wil nog niet te veel conclusies verbinden aan zijn 'terugkeer' bij ADO Den Haag. De 31-jarige rechtsback gaat 'geheel vrijblijvend' meetrainen met de residentieclub.

"Ik keer terug van een blessure en ga meetrainen, fitter worden. Het is geheel vrijblijvend", zegt Janmaat tegen Omroep West. "Ik zal niet alle dagen meetrainen. Ik heb een goed gesprek met Martin Jol gehad. We hebben nog niet gesproken over contracten of financiën. Ik ga niet meetrainen om niets natuurlijk, maar er zijn geen verwachtingen naar elkaar. Dat is fijn. Ik ga lekker meetrainen en mijn best doen. Misschien kan ik wat jonge jongens helpen en tips geven."

Janmaat vertrok in 2008 bij ADO Den Haag. Via sc Heerenveen, Feyenoord en Newcastle United kwam hij bij Watford terecht. Daar liet de 34-voudig international eerder dit jaar zijn contract ontbinden, mede vanwege de zware knieblessure waarmee hij sinds eind november 2019 kampte. "Ik ben best ver in mijn herstel. Ik zit in de laatste fase", stelt Janmaat, die bij ADO de laatste stap wil zetten. "Ik ben welkom en dat vind ik fijn om te horen."

ADO Den Haag stelde dinsdagochtend Ruud Brood voor als nieuwe trainer.