Schelvis schuift ideale Feyenoord-opvolger van Advocaat naar voren

Schelvis schuift ideale Feyenoord-opvolger van Advocaat naar voren

10-11-2020 15:36
106

Henk Fraser moet bij Feyenoord de opvolger worden van Dick Advocaat, zegt Emile Schelvis bij FC Rijnmond, een praatprogramma van RTV Rijnmond. De trainer staat nu nog aan het roer bij Sparta.

Als Feyenoord een trainer zoekt wordt altijd de naam van Fraser genoemd. Schelvis snapt dat wel. "Henk Fraser heeft zich geweldig ontwikkeld als trainer", zegt de commentator en journalist. "Hij kan heel menselijk en sociaal zijn, maar als het nodig is, speelt hij het keihard. De lat ligt bij hem op een bepaalde hoogte en daar blijft hij zich aan vasthouden. Dus hij is consequent, sociaal en 'one of the guys' tegelijkertijd. Maar het is ook wel iemand die boven de groep staat. Dus hij heeft alle capaciteiten die je nodig hebt om in dit vak ver te kom."

Schelvis noemt Fraser ideale opvolger van Advocaat. "Veel meer dan Dirk Kuyt die in een veel later stadium ooit nog een keer trainer van Feyenoord gaat worden. Maar voor Fraser zou Feyenoord dé perfecte club zijn. Dus heel stiekem hoop ik dat hij toch FC Utrecht nog even overslaat."