Mulenga beslist '22.500 kaartjes-duel' in Velsen-Zuid met gouden invalbeurt

10-11-2020 22:52 Laatste update: 22:53
47

Keuken Kampioen Divisie-topscorer Elías Ómarsson heeft zijn statistieken dinsdagavond weer opgevijzeld. De 25-jarige IJslander besliste eigenhandig het duel tussen Excelsior en TOP Oss met zijn elfde, twaalfde en dertiende competitietreffer van het seizoen.

Telstar-Go Ahead Eagles 1-2
Beide teams hielden elkaar lange tijd in de tang, maar de wedstrijd werd na een klein uur spelen alsnog opengebroken. De geroutineerde Telstar-spits (33) verraste doelman Jay Gorter met een tegendraads schot: 1-0. Go Ahead bracht vervolgens een nóg geroutineerder spits binnen de lijnen: Mulenga (36) stond amper één minuut op het veld toen hij al van dichtbij de gelijkmaker aantekende. De gasten uit Deventer drukten door en sleepten uiteindelijk de zege binnen: Mulenga stond tien minuten voor tijd wederom op de goede plek en maakte de 1-2.

Go Ahead komt dankzij de uitoverwinning op gelijke hoogte met Telstar. Beide teams staan op zestien punten en blijven in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie hangen.

Excelsior-TOP Oss 3-0
Ómarsson brak al na twee minuten de ban in Kralingen. Excelsior kon de vliegende start aanvankelijk geen vervolg geven en moest een aantal kansen voor de gasten uit Oss toestaan. Vlak na rust was het echter Ómarsson die het verschil maakte: de IJslandse spits passeerde de veel te ver uitgekomen doelman Bo Geens en tekende voor de 2-0. Vlak voor tijd viel ook nummer drie: Lorenzo Piqué raakte de bal kwijt en Ómarsson maakte met een subtiele lob zijn derde van de avond. Excelsior komt op zeventien punten en is voorlopig de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss blijft met acht punten in de onderste regionen staan.