De Boer tegenover oude bekende: 'We zijn op vakantie geweest naar Ibiza'

De Boer tegenover oude bekende: 'We zijn op vakantie geweest naar Ibiza'

10-11-2020 22:20
48

Frank de Boer komt woensdagavond een oude vriend tegen in de Johan Cruijff Arena. De Oranje-bondscoach staat tegenover zijn Spaanse collega Luis Enrique: de twee speelden lange tijd samen bij FC Barcelona en konden het goed met elkaar vinden.

Beide vijftigjarige trainers deelden tussen 1999 en 2003 de kleedkamer in Camp Nou. "Of we vrienden zijn? Jazeker", laat Enrique weten aan de NOS. "We hebben lang samengespeeld bij Barça en veel prijzen gepakt. Bovendien zijn we samen op vakantie geweest naar Ibiza. Dus we zijn inderdaad vrienden."

Enrique is benieuwd naar wat zijn ex-ploeggenoot voor elkaar heeft gekregen met Oranje. "Ze zitten in een fase van renovación, vernieuwing, met Frank als nieuwe trainer. Hij zal de spelers vast duidelijk maken wat ze moeten doen", aldus de bondscoach van La Roja. "Nederland heeft een interessante selectie. Daar kunnen we het moeilijk mee hebben."

Nederland en Spanje oefenen woensdagavond tegen elkaar in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena. Daar zal om 20.45 uur afgetrapt worden.