Voormalig RKC-verdediger maakt indruk op Vertonghen: 'Kende hem qua naam wel'

Voormalig RKC-verdediger maakt indruk op Vertonghen: 'Kende hem qua naam wel'

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 09:08wo 11-11-2020 om 09:08

Jan Vertonghen lijkt er een extra concurrent bij te hebben bij België. Roberto Martinez riep Hannes Delcroix (21) op voor het drieluik bij de Rode Duivels

"Qua naam kende ik hem wel", citeert Het Nieuwsblad de Vertonghen. "Ik weet dat hij bij Anderlecht speelt (waar hij dit seizoen vijf keer voor uitkwam, red.). Ook met hem stond ik voor de eerste keer samen op het veld. Hij maakte een goede indruk, zoals alle jonge gasten", geeft Vertonghen aan.

Martínez kreeg heel wat kritiek omwille van zijn keuze om Delcroix al zo snel op te roepen. Vertonghen geeft aan dat leeftijd niet uitmaakt. "Meerdere jongeren zetten grote stappen. Martínez heeft altijd een goed beeld van wie hij moet oproepen."

"De bondscoach ziet ook veel wedstrijden live. Hij heeft nauw contact met de trainers, met Kompany bij Anderlecht gaat het wellicht nog wat makkelijker. Hij weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Voor de jongeren is het een uitstekende gelegenheid om zich te tonen. Ze hebben nog wat stappen te zetten, zeker op tactisch vlak", besluit Vertonghen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws