De Jong kritisch: 'Oefenwedstrijden met Oranje zijn niet per se nodig geweest'

De Jong kritisch: 'Oefenwedstrijden met Oranje zijn niet per se nodig geweest'

11-11-2020 09:23
41

Het is een komen en gaan van spelers bij Oranje. Justin Bijlow, Steven Bergwijn en Tonny Vilhena haakten op het laatste moment af. Frenkie de Jong ziet dat de belasting hoog is en is van mening dat het niet per se nodig is om oefenwedstrijden te spelen met het Nederlands elftal.

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Spanje is De Jong duidelijk over de oefenwedstrijden die het Nederlands elftal in deze coronatijden speelt. "Ik kan wel gaan roepen dat het teveel is... Ik durf wel te zeggen dat de oefenwedstrijden die we gespeeld hebben met het Nederlands elftal niet per se nodig zijn geweest. Dat zijn geen wedstrijden die de punten of wat dan ook opleveren voor kwalificatie." 

Wedden

Meer odds

De FC Barcelona-middenvelder ziet dat, nu het speelschema al overvol is vanwege de coronacrisis, de oefenwedstrijden met Oranje voor een extra belasting zorgen. Klagen wil hij echter niet. "Die waren volgens mij al afgesproken voor de coronacrisis. We moeten ons er maar op voorbereiden", sluit hij af.

De wedstrijd tussen Nederland en Spanje begint woensdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.