Niet solidair aan Hofland: Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen

Niet solidair aan Hofland: "Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen"

11-11-2020 15:12 Laatste update: 15:19
35

Sjors Ultee is na het vertrek van Kevin Hofland aangesteld als interim-trainer van Fortuna Sittard. In gesprek met Voetbal International laat hij weten zich niet solidair te verklaren aan de ontslagen hoofdtrainer.

Ultee was vorig seizoen de hoofdtrainer van Fortuna, met Hofland als assistent. Nu gaat de technisch manager alleen verder. "Ik vind het een afschuwelijke situatie", reageert Ultee 'hoorbaar aangeslagen', aldus VI. "Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin."

"Toch heeft de clubleiding gemeend te moeten ingrijpen", vervolgt hij. "Het is niet mijn besluit, ik heb als technisch manager vanaf het begin gezegd dat ik niet wilde oordelen over de positie van Kevin. Met mij wil de club wel door. Het is zo lastig. Een trieste dag, dat is het. Toch ga ik door. Kevin steunt me daarin, dat is belangrijk. Aan de ene kant wil je luisteren naar je gevoel. Maar ik kan ook niet zomaar zeggen: hier is mijn contract en de groeten. Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen. Ik werk nu voor mijn werkgever."

Het is de bedoeling dat Fortuna Sittard voor de hervatting van de Eredivisie, over anderhalve week, een nieuwe hoofdtrainer heeft. Ultee is geen optie, zegt hij. "Voor zover ik weet is dat geen optie, ik heb daar in ieder geval niets over gehoord. Tot nader order neem ik het over. Misschien duurt het een paar dagen, misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel."