Update: vrees van Liverpool komt uit: Gomez lange tijd aan de kant na operatie

Update: vrees van Liverpool komt uit: Gomez lange tijd aan de kant na operatie

11-11-2020 16:24 Laatste update: 12-11-2020 13:44
60

Bij Liverpool houdt men de adem in: Joe Gomez heeft woensdag een 'serieuze' blessure opgelopen op de training van Engeland. Dat melden Britse media.

Veel is nog onduidelijk: Gomez raakte woensdagochtend geblesseerd, maar Engelse media weten alleen dat het 'serieus' is. De 23-jarige verdediger van Liverpool werd langdurig behandeld en het ziet er slecht uit. Verwacht wordt dat bondscoach Gareth Southgate woensdagavond op een persconferentie meer informatie geeft.

Gomez mist sowieso de interlands van Engeland tegen Ierland, België en IJsland, klinkt het. Als blijkt dat de verdediger daadwerkelijk zwaar geblesseerd is geraakt, komt Liverpool in grote problemen in de verdediging. De Engelse kampioen moet het al tot het einde van het seizoen stellen zonder Virgil van Dijk en ook Fabinho kwakkelt. De Braziliaan kan volgende week wel terugkeren. Verder staat Trent Alexander-Arnold de komende weken buitenspel met een kuitblessure.

Liverpool treft Ajax op 1 december in de Champions League. Ook speelt de ploeg van manager Jürgen Klopp nog tegen Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

Update: Joe Gomez is geopereerd aan zijn gekwetste knie, maakt Liverpool bekend. De 23-jarige verdediger zal nu beginnen aan zijn revalidatie. De Champions League-opponent van Ajax plakt geen tijdsduur op zijn herstel, maar hij is 'vermoedelijk voor een groot deel van het seizoen 2020/2021 uitgeschakeld'.

Voor Liverpool nemen de defensieve zorgen daarmee verder toe. Ook Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold en Fabinho zitten in de lappenmand. Het Britse TEAMtalk meldde donderdag dat Daryl Janmaat als noodverband is aangeboden op Anfield.