Uitgesproken Kroos neemt stelling: 'We zijn poppen, niemand vraagt ons iets'

Uitgesproken Kroos neemt stelling: 'We zijn poppen, niemand vraagt ons iets'

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 17:20wo 11-11-2020 om 17:20

Laatste update: woensdag 11 november 2020 om 20:59wo 11-11-2020 om 20:59

Toni Kroos heeft publiekelijk uitgehaald naar de FIFA en UEFA. Volgens de honderdvoudig international van Duitsland luisteren de internationale voetbalbonden te weinig naar de stem van de spelers en worden de voetballers slechts als poppen gezien.

Kroos stelt in de podcast Einfach mal Luppen, die hij met zijn broer Felix presenteert, dat de FIFA en UEFA niet naar voetballers luisteren. "Uiteindelijk zijn wij als spelers simpelweg poppen van de UEFA en FIFA. Niemand vraagt ons iets. Als wij een stem zouden hebben in de beslissingen, dan zou de Nations League er nooit zijn gekomen", stelt de dertigjarige middenvelder van Real Madrid. "Hetzelfde geldt voor een Spaanse Supercup in Saudi-Arabië en een WK voor clubs met twintig of meer deelnemers."

Voetballers worden op deze manier misbruikt, vindt Kroos. "Financieel willen ze er alles uithalen, uit elke speler. Dat gaat ten koste van de fysieke gesteldheid van spelers." 

De oud-wereldkampioen is ook geen aanhanger van de Super League, die er mogelijk gaat komen. "Sportief zou zoiets zeker interessant zijn, maar een dergelijke competitie maakt het verschil tussen arm en rijk alleen maar groter." Kroos is wel tevreden over de huidige opzet van de nationale en internationale competities. "Het zijn topproducten waar niet aan gesleuteld mag worden. Als iets goed loopt, is het een goed idee om het zo te laten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws