'Echt zo mooi dit, De Boer zei dat hij vond dat ik het goed deed bij Ajax'

'Echt zo mooi dit, De Boer zei dat hij vond dat ik het goed deed bij Ajax'

11-11-2020 17:15
61

Ryan Gravenberch stond te trillen op zijn benen na de uitnodiging van bondscoach Frank de Boer voor het Nederlands elftal. De achttienjarige middenvelder van Ajax kan niet wachten om aan te sluiten.

"Daar had ik geen rekening mee gehouden, maar ik ben wel ontzettend blij. Als voetballer droom je van het Nederlands elftal", reageert Gravenberch bij de NOS op zijn eerste invitatie voor Oranje. Het gaat 'heel snel', erkent hij. "Maar gelukkig ben ik kalm van mezelf en zorgen de mensen om me heen dat ik met beide benen op de grond blijf staan."

Gravenberch sluit pas donderdag aan bij de selectie van De Boer. "Jammer, dan ga ik vanavond (Nederland - Spanje, red.) maar voor de buis kijken."

Ook tegenover het Algemeen Dagblad straalt Gravenberch. "Toen ik ophing stond ik te trillen. Ik dacht: zo, ben ik nou echt opgeroepen voor Oranje? Ja, echt, zo mooi dit", zegt hij over het belletje van De Boer, die positief was. "Hij zei dat hij vond dat ik het goed deed bij Ajax en omdat er een paar spelers was afgevallen, hij me er de volgende wedstrijden bij wilde hebben."