Botman: In het begin hoorde ik heel snel: het is veel geld, er is teveel betaald

Botman: "In het begin hoorde ik heel snel: het is veel geld, er is teveel betaald"

11-11-2020 17:58 Laatste update: 18:07
16

Sven Botman is druk bezig het ongelijk van zijn criticasters te bewijzen. Met zijn overstap van Ajax naar Lille OSC was acht miljoen euro gemoeid, terwijl de twintigjarige verdediger geen minuut in de Amsterdamse hoofdmacht speelde. Dat zorgde voor de nodige scepsis.

"In het begin hoorde ik heel snel: het is veel geld, er is teveel betaald... Dat soort dingen", reageert Botman voor de camera van VoetbalPrimeur. "Maar ik ben er niet mee bezig. Nu is het heel makkelijk om te zeggen dat ik toch een koopje was, maar dat is van tevoren niet te voorspellen."

Botman maakt veel indruk in zijn eerste maanden als speler van Lille. "Ik ben blij met hoe het nu gaat. Dat had ik zelf ook niet zo voorspeld, al had ik er wel vertrouwen in."

De vraag of hij had moeten wachten op zijn kans bij Ajax, houdt Botman niet bezig. "Dat is ook allemaal achteraf. Ik zat goed bij Ajax, maar ik zag meer perspectief bij Lille. Ik had daar gewoon meer vertrouwen in. Dus nee, ik kijk er totaal niet zo naar. Ik gun Ajax het beste en ben zelf blij met de stap die ik heb gemaakt. Het is goed zo."