De Graafschap verslaat NAC, maar scoort 17 keer te weinig voor periodetitel

De Graafschap verslaat NAC, maar scoort 17 keer te weinig voor periodetitel

11-11-2020 20:35
28

De Graafschap is weer in het spoor van Keuken Kampioen Divisie-koploper Almere City gekomen. De Superboeren waren woensdagavond de sterkste tijdens de ingehaalde topper tegen NAC Breda, dat zijn vijfde nederlaag in de laatste zes officiële wedstrijden moest incasseren: de eerste periodetitel ging officieel naar SC Cambuur.

De Graafschap en NAC zouden eigenlijk begin oktober tegen elkaar spelen, maar dat duel werd afgelast vanwege een massale corona-uitbraak bij de Bredanaars. Tijdens de inhaalwedstrijd van woensdagavond werd het spel bepaald door De Graafschap, terwijl NAC nauwelijks gevaarlijk kon worden. Toine van Huizen kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar Nick Olij hield NAC met een flitsende redding op de been.

Op slag van rust drukte De Graafschap alsnog door. Daryl van Mieghem raakte de lat, maar Mo Hamdaoui had even later wél succes: de vleugelaanvaller werd gevonden door Johnatan Opoku en verraste Olij met een verdekt schot. In de tweede helft viel er weinig te beleven: De Graafschap wist niet veel te creëren, maar kwam niet in de problemen omdat NAC ook al geen vuist kon maken.

De eerste periode van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen werd met De Graafschap-NAC officieel afgesloten. De Superboeren hadden nog een theoretische kans om Cambuur van de titel te houden, maar hadden dan met achttien goals verschil moeten winnen.