Spelersrapport Oranje: onvoldoende voor Memphis en drie anderen, één uitblinker

11-11-2020 22:40 Laatste update: 23:00
331

Het Nederlands elftal blijft wachten op de eerste zege onder Frank de Boer. De oefeninterland tegen Spanje in een kille Johan Cruijff Arena leverde woensdagavond geen winnaar op (1-1). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot - 6: negentien minuten duurde het, voordat hij zijn eerste doelpunt als doelman van Oranje moest slikken. Bizot haalt een voldoende, al had hij misschien iets meer kunnen doen bij de Spaanse goal.

Hans Hateboer - 5: opnieuw kon Hateboer niet laten zien waarom hij de voorkeur boven concurrent Denzel Dumfries zou moeten krijgen op het EK. Rent vooral met zijn hoofd naar beneden. Na 45 minuten werd hij gewisseld, waarschijnlijk met hoofdpijn.

Joël Veltman - 4,5: misschien wel dé vraag van de avond: op basis waarvan verdient Veltman een basisplaats in het Nederlands elftal? De verdediger van Brighton dekte niet door op Álvaro Morata en bleef keurig op anderhalve meter van doelpuntenmaker Sergio Canales. Herstelde zich vervolgens nog redelijk.

Nathan Aké - x: kon na vijf minuten niet verder door een hamstringblessure. Speelde te kort voor een beoordeling.

Owen Wijndal - 7,5: in zijn tweede interland gaf Wijndal zijn visitekaartje af. Zeker aan de bal, scherp in de duels én de aangever bij het doelpunt van Donny van de Beek. Wordt hij dan de Oranje-linksback voor de komende jaren?

Georginio Wijnaldum - 5,5: op zijn dertigste verjaardag wist hij zichzelf niet te trakteren op een goede wedstrijd. De aanvoerder verdedigde opvallend weinig mee en werd in de rust gewisseld voor Klaassen.

Frenkie de Jong - 6: geen slechte wedstrijd van middenvelder van FC Barcelona, maar hij kon zich ook niet echt onderscheiden. De Jong zette hoog druk en werd zelf kort op de huid gezeten door Koke.

Donny van de Beek - 6,5: lange tijd onzichtbaar, totdat hij twee minuten na rust scoorde. Kijk je mee, Ole Gunnar Solskjaer? Van de Beek is nu de maker van de enige twee goals onder De Boer.

Steven Berghuis - 5: beleefde een pijnlijke avond aan de rechterkant. Het viel op dat de Berghuis werd overgeslagen door zijn teamgenoten. Na de eerste helft werd de Feyenoord-captain gewisseld voor Calvin Stengs.

Luuk de Jong - 6: kreeg de eerste Oranje-kans van de wedstrijd, maar had het vooral heel lastig tegen het Spaanse duo Iñigo Martínez-Eric García. De Jong blijft een spits die door de lucht in stelling moet worden gebracht, maar dat gebeurde nauwelijks.

Memphis Depay - 4: een dikke onvoldoende voor de Oranje-vedette, die het spel wel naar zich toe probeerde te trekken, maar vrijwel geen enkele actie zag slagen. Sjokte ongeïnspireerd over het veld. Dieptepunt was zijn gemiste megakans na 67 minuten.

Invallers
Daley Blind - 6,5: zou rust krijgen van De Boer, maar moest door de blessure van Aké al na zes minuten opdraven. Blind speelde een prima wedstrijd zonder grote pieken of dalen.

Stefan de Vrij - 7: deed de hele tweede helft mee als vervanger van Frenkie de Jong. Soeverein, als altijd. De verdediger van Internazionale is een zekerheidje voor het Nations League-tweeluik tegen Bosnië-Herzegovina en Polen.

Denzel Dumfries - 7,5: deed de hele tweede helft mee als vervanger van Hateboer en viel uitstekend in. Dumfries had pech dat de Oranje-aanvallers niet profiteerden van zijn werk. Ook hij gaat de komende interlands spelen.

Davy Klaassen - 7: deed de hele tweede helft mee als vervanger van Wijnaldum. Bracht nieuwe energie en deed het beter dan Wijnaldum en De Jong.

Calvin Stengs - 7: deed de hele tweede helft mee als vervanger van Berghuis. Stengs heeft de smaak weer te pakken na een moeilijke periode en maakte de Spaanse verdedigers het leven zuur.

Ryan Babel - x: viel tien minuten voor tijd in voor Memphis. Speelde te kort voor een beoordeling.