'Ik heb laten zien dat ik het aankan: maar ik moet het nog veel langer laten zien'

'Ik heb laten zien dat ik het aankan: maar ik moet het nog veel langer laten zien'

11-11-2020 23:41
26

Owen Wijndal maakte woensdagavond grote indruk tijdens Nederland-Spanje: de linksback van AZ stond verdedigend zijn mannetje én was goed voor een assist. De twintigjarige Zaandammer keek dan ook met een voldaan gevoel terug op zijn tweede interland.

Wijndal wilde laten zien dat hij het in zich heeft om uit te groeien tot de Oranje-linksback van de toekomst. "Ja, ik denk het wel toch? Als je tegen Spanje een goede wedstrijd speelt, dan speel je ook tegen de beste jongens van de wereld. Vandaag (woensdag, red.) heb ik laten zien dat ik het aankan. Maar ik moet het sowieso nog veel langer laten zien", liet hij na afloop weten aan de NOS.

De linksback gaf de pass die door Donny van de Beek tot 1-1 werd gepromoveerd, maar was in de eerste plaats blij dat hij achterin overeind bleef. "Ik ben natuurlijk verdediger, dus ik ben blij als ik mijn mannetje (Gerard Moreno, red.) uitschakel. Mooi meegenomen, zeker", lachte Wijndal. "Maar als ik ook aanvallend een bijdrage kan leveren, dan doe ik dat graag."