'Momenten gehad dat ik dacht: zal er komende interlandperiodes niet bij zijn'

'Momenten gehad dat ik dacht: zal er komende interlandperiodes niet bij zijn'

12-11-2020 00:05 Laatste update: 00:07
19

Davy Klaassen kwam in de tweede helft binnen de lijnen bij Oranje in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. Zijn Oranje-rentree komt na zijn transfer van Werder Bremen naar Ajax. Klaassen gaf de hoop op minuten in het Nederlands elftal nooit op.

In zijn periode bij Werder kwam Klaassen niet voor in de plannen van Ronald Koeman. Na zijn transfer naar Ajax en de komst van Frank de Boer als vervanger van Koeman, zit Klaassen wél weer bij Oranje. "Tuurlijk heb ik wel van die momenten gehad waarop ik dacht: ik zal er de komende interlandperiodes wel niet bij zijn. Maar ik heb de hoop op Oranje nooit opgegeven", vertelt Klaassen op de persconfentie na de wedstrijd. "Het is speciaal om je weer te melden bij Oranje en om weer te spelen."

Het oefenduel met Spanje eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, maar er had volgens de Ajax-middenvelder meer ingezeten. "Het zijn ook geen koekenbakkers waar we tegen spelen natuurlijk. Die spelen er af en toe onderuit als je net een stapje te laat bent. Ik denk dat we op het einde twee 'honderd procentjes' kregen, dan ben ik wel teleurgesteld", doelt Klaassen op de gemiste kansen in de slotfase van de wedstrijd.