Steun voor Memphis: 'Wanneer hij naar Barça gaat, kan hij zeker belangrijk zijn'

Steun voor Memphis: 'Wanneer hij naar Barça gaat, kan hij zeker belangrijk zijn'

12-11-2020 00:24
41

Roy Makaay denkt dat Memphis Depay een uitstekende aanwinst zou zijn voor FC Barcelona, al ziet de voormalig topschutter dat de aanvaller van Olympique Lyon nog niet terug is op zijn oude niveau.

Memphis scheurde vorig seizoen zijn kruisband af en herstelde in recordtijd. Makaay verwacht dat de aanvaller een uitstekende aanwinst zou zijn voor Barça. "Memphis is een erg goede speler, al zie ik hem nog niet op het niveau van voor zijn blessure", stelt Makaay bij Marca Radio. "Hij is geen zuivere '9', maar wanneer hij naar Barça gaat, kan hij zeker belangrijk zijn. Hij heeft veel kwaliteiten."

Ronald Koeman geeft in zijn eerste seizoen kansen aan de jonge talenten bij de club. Zo stond Ansu Fati - tot zijn zware knieblessure - vaak in de basis en ook Pedri krijgt vaak het vertrouwen van Koeman. "Ik houd van Fati, wat hij laat zien is een zeer hoog niveau voor een achttienjarige jongen", vervolgt Makaay. "Pedri maakt ook indruk op me. Als je van voetbal houdt, zie je hem graag spelen. Koeman laat zien dat hij kansen geeft aan jonge spelers."

Memphis stond in de zomerse transferperiode al in de belangstelling van Barcelona, dat de deal toen niet af kon ronden vanwege de penibele financiële situatie bij de club.