Slot ziet weer een AZ-speler debuteren in Oranje: 'Komt door manier van spelen'

Slot ziet weer een AZ-speler debuteren in Oranje: 'Komt door manier van spelen'

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 07:07do 12-11-2020 om 07:07

Het AZ van trainer Arne Slot leverde woensdagavond weer een debutant af aan het Nederlands elftal. Marco Bizot zat al achttien keer op de bank, maar kreeg in de oefeninterland tegen Spanje (1-1) een kans van bondscoach Frank de Boer.

"Het mooie is dat met Owen Wijndal, Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners tot voor kort de exponenten van onze jeugdopleiding die eer ten deel viel en nu een gescoute speler aan de beurt is", zegt Slot in De Telegraaf. "Dat AZ een geweldige visie en academie heeft, is genoegzaam bekend. Maar we besteden op onze eigen manier ook veel tijd en aandacht aan de scouting."

Volgens Slot is het geen toeval dat zoveel spelers uit zijn ploeg het tot Oranje schoppen. "Als trainer zeg ik dat het met onze prestaties van de afgelopen jaren, maar misschien nog wel meer met onze manier van spelen heeft te maken. Die zorgt voor ontwikkeling van het team én individuen. Onze speelwijze haalt het beste in de spelers naar boven."

De AZ-coach roemt Bizot. "Hij maakte aan het begin van dit seizoen een aantal fouten en kreeg een hoop over zich heen. Marco speelt al 3,5 jaar bij AZ en is die hele periode hartstikke constant. Maar elke speler kent vroeg of laat weleens een mindere periode en bij een keeper valt dat nu eenmaal meer op. Dan is het de kunst om die periode zo kort mogelijk te houden. En dat heeft hij – gezien de duels met Real Sociedad en sc Heerenveen –uitstekend gedaan. Marco is bijzonder steady."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws