PSV'er Max geeft visitekaartje af bij Duitsland: 'Superactie, speelde heel goed'

PSV'er Max geeft visitekaartje af bij Duitsland: 'Superactie, speelde heel goed'

12-11-2020 07:55
67

Philipp Max kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut voor Duitsland. De linksback van PSV verzorgde de assist bij de enige treffer van de wedstrijd van Gian-Luca Waldschmidt. Hij kan op complimenten rekenen van bondscoach Joachim Löw.

"Ik ben blij met de prestatie van Max", vertelde Löw na afloop van de 1-0 oefenzege op Tsjechië in Leipzig. "Zijn kracht ligt in het spel naar voren, vooral met zijn voorzetten achter de defensie. Zijn assist was een superactie van hem. Philipp speelde heel goed."

Max is vanzelfsprekend in de wolken met zijn debuut. "Ik ben zeer gelukkig en trots dat ik mijn eerste interland heb gespeeld. Löw had me alleen gezegd dat ik moest genieten, plezier moest hebben en dat doen wat ik ook bij mijn club doe: gevaarlijk zijn door naar voren te gaan en de ballen voor het doel te brengen. Gelukkig is me dat ook gelukt."

De PSV-verdediger rept van een bijzondere dag. Hij treedt bovendien in de voetsporen van zijn vader Martin, die ooit tien minuten in actie kwam voor Die Mannschaft. "Na tien minuten heb ik even naar de klok gekeken, omdat ik hem heb overtroffen en omdat ik tevreden mocht zijn."