'Opvallend: 'knipoog-Kroaat' in rust interland gewisseld vanwege positieve test'

12-11-2020 11:45
27

Opvallend nieuws uit het kamp van de nationale ploeg van Kroatië. Verdediger Domagoj Vida werd tijdens de interland tegen Turkije (3-3) in de rust gewisseld. Dat had niet te maken met een blessure: hij zou positief hebben getest op het coronavirus.

De aanvoerder van Kroatië kreeg het nieuws in de kleedkamer te horen, meldt het Kroatische Sportske jutarni. Bij een eerste testronde was Vida nog negatief. Tijdens de tweede testronde, waarvan de uitslagen tijdens de wedstrijd tegen Turkije binnenkwamen, bleek de verdediger wél positief te hebben getest op het virus. De 31-jarige Vida werd meteen gewisseld en in quarantaine geplaatst. Hij mist de komende Nations League-duels van zijn land tegen Zweden en Portugal.

Vida zal bij de meeste Ajax-fans bekendstaan als de 'knipoog-Kroaat'. In 2011 leek Ajax, ondanks een 0-3 nederlaag tegen Real Madrid, door te gaan naar de knock-outfase van de Champions League. Olympique Lyon had een grote overwinning nodig op bezoek bij Dinamo Zagreb, waar Vida destijds speelde. De Franse club won met 1-7, waardoor Ajax genoegen moest nemen met plek drie in de groep. Bij één van de doelpunten zou Vida zelfs geknipoogd hebben naar zijn tegenstander.