'Onbetwiste held' Van Basten krijgt dramaserie met 'internationale allure'

'Onbetwiste held' Van Basten krijgt dramaserie met 'internationale allure'

12-11-2020 12:25
54

Het leven van Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie. Dat meldt het ANP. Producent Hollands Licht heeft de rechten van de autobiografie van de voormalig wereldvoetballer van het jaar gekocht.

Producent Dan Blazer belooft 'een serie met internationale allure', stelt het persbureau. Wie in de huid van de oud-topspits van Ajax en AC Milan moet kruipen is nog niet bekend. Wel is Barry Atsma aan het project verbonden als 'creative consultant'. "Marco is voor mij een onbetwiste held", vertelt de acteur. "Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie."

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan. Vorig jaar verscheen zijn autobiografie Basta, waarin Van Basten verhaalt over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière, waaronder de winst van Het EK 1988 met Oranje. Ook de dieptepunten komen aan bod, zoals zijn enkelblessure en financiële tegenslagen.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van Basta verkocht.