'Bij Ajax meer in beeld en kan ik ook meer opvallen, omdat het spel bij mij past'

'Bij Ajax meer in beeld en kan ik ook meer opvallen, omdat het spel bij mij past'

12-11-2020 12:52
72

Davy Klaassen ziet dat de sfeer bij het Nederlands elftal in positieve zin is veranderd. De middenvelder van Ajax kwam na drie jaar weer in actie voor Oranje. Hij deed als invaller één helft mee in de oefeninterland tegen Spanje (1-1).

"Er hangt een heel frisse sfeer, dat voelde ik toen ik binnenkwam. Het is een goed team, qua spelers en ook qua personen. Dat is anders dan drie jaar geleden", erkent Klaassen in gesprek met NU.nl. Hij speelde op 10 oktober 2017 zijn voorlaatste interland.

De middenvelder kwam na zijn terugkeer bij Ajax razendsnel weer in beeld bij bondscoach Frank de Boer, terwijl hij toch ook bij Werder Bremen een belangrijke kracht was. "Maar misschien ben je bij Ajax toch meer in beeld. En bij Ajax kan ik ook meer opvallen, omdat het spel bij mij past."

Over zijn invalbeurt tegen Spanje is Klaassen gematigd tevreden. "Ik wist al dat ik halverwege in zou gaan vallen, dus daar kon ik me op richten. Kriebels? Nou, het voelde wel anders omdat het zo lang geleden was. Ik ben trots dat ik er weer stond, het is altijd mooi om je land te vertegenwoordigen."