Groen licht voor Hiddink: geschil tussen bond en scheidend-bondscoach opgelost

Groen licht voor Hiddink: geschil tussen bond en scheidend-bondscoach opgelost

12-11-2020 15:40 Laatste update: 15:41
20

Guus Hiddink mag officieel starten aan zijn klus als bondscoach van Curaçao. De voetbalbond van het eiland en de scheidende bondscoach Remko Bicentini hebben elkaar na een slepend proces gevonden in een schikking.

Bicentini hoorde eerder dit jaar via de media dat Hiddink zijn plek over zou nemen, zonder dat de inmiddels ex-bondscoach van Curaçao hier vanaf wist. Na een lange procedure tussen Bicentini, die zijn positie niet af wilde staan, en de nationale bond hebben beide partijen nu officieel afscheid van elkaar genomen waardoor de weg voor Hiddink open ligt, meldt De Telegraaf.

Hiddink is momenteel op het eiland om zijn eerste klus als bondscoach van het eiland te vervullen. De 74-jarige oefenmeester is met de nationale ploeg op trainingskamp. Hiddink gaf eerder aan niet te beginnen aan zijn nieuwe klus voordat het geschil tussen de bond en Bicentini afgehandeld was, maar kwam in tweestrijd omdat de afwikkeling maar niet gerealiseerd werd.

"De jongens moeten weer gaan trainen. Ik kan er niet op blijven wachten. Uiteindelijk is het niet mijn zaak dat Bicentini en de bond er niet uitkomen. Ik heb hem een paar dagen geleden gebeld en hij toonde er ook begrip voor, dat de jongens door moeten", stelde Hiddink woensdag. Curaçao is voor Hiddink na Zuid-Korea, Australië, Rusland, Turkije en China (onder-21) het zesde nationale team dat de ervaren trainer onder zijn hoede neemt.