Fortuna Sittard zaait verwarring met statement: 'Klopt echt niet wat daar stond'

Fortuna Sittard zaait verwarring met statement: 'Klopt echt niet wat daar stond'

12-11-2020 16:29
16

Fortuna Sittard heeft voor het ontslag van trainer Kevin Hofland niét gesproken met potentiële opvolgers. Dat benadrukt algemeen directeur Ivo Pfennings in gesprek met Voetbal International. Het officiële persbericht zaaide woensdag verwarring.

'We zijn momenteel in de afrondende fase met de opvolger van Kevin en hopen op korte termijn met de naam van de opvolger naar buiten te kunnen treden', communiceerde Fortuna via de officiële kanalen. Enkele minuten eerder liet clubeigenaar Isitan Gün weten nog niet met kandidaat-trainers te hebben gesproken.

"Het klopt echt niet wat daar stond", reageert Pfennings tegenover VI. "Wat er had móeten staan is dat we een aantal kandidaten hebben geselecteerd met wie wij de gesprekken aangaan. Door miscommunicatie, in de snelligheid, is het helaas wat anders geformuleerd. Maar laat ik nog een keer duidelijk zeggen: voor het ontslag van Kevin hadden we nog niet met andere trainers gesproken."

De zoektocht naar een nieuwe trainer is in volle gang bij Fortuna Sittard. In de tussentijd neemt Sjors Ultee de honneurs waar. Het is niet uitgesloten dat de Limburgse eredivisionist een buitenlander strikt. "Maar ook in dat geval streven we naar iemand die past bij de club, de organisatie en de ambities", aldus Pfennings. VI weet dat Mark van Bommel intern niet geldt als haalbare optie.